tabung masa depan

penguat semangat

Monday, 25 April 2011

A LETTER from mom and dad

My child,

     When I get old, I hope you understand and have patience with me. In case I break a plate or spill soup on the table, because i'm losing my eyesight. I hope you don't yell at me. Older people are sensitive, always having selfpity when you yell.

     When my hearing gets worse and I cant hear what you're saying. I hope you don't call me "DEAF!". Please repeat what you said or write it down. I'm sorry my child, i'm getting older.

     When my knees get weaker. I hope you have the patience to help me get up. Like how I used to help you while you were little, learning how to walk. Please bear with me.

     When I keep repeating my self like a broken record. I hope you just keep listening to me. Please don't make fun of me or get sick of listening to me. Do you remember when you were little and you wanted a balloon? You repeated yourself over and over until you got what you wanted.

     Please also pardon my smell. I smell like an old person. Please don't force me to shower, my body is weak. Old people get sick easily when they're cold. I hope I don't gross you out. Do you remember when you were little? I used to chase you around because you didn't want to shower.

     I hope you can be patience with me when i'm always cranky. It's all part of getting old. You'll understand when you're older, and if you have spare time, I hope we can talk even for a few minutes. I'm always all by my self all the time and have no one to talk to. I know you're busy with work. Even if you're not interested in my stories, please have time for me. Do you remember when you were little? I used to listen to your stories about your teddy bear.

     When the time comes and I get ill and bedridden, I hope you have the patience to take care of me. I'M SORRY if I accidentally wet the bed or make a mess. I hope you have patience to take care of me during the last few moments of my life. I'm not going to last much longer, anyway when the time of my death comes, I hope you hold my hand and give me the strength to face death and don't worry......
When I finally meet our Creator, I will wisper in His ear to BLESS you because you loved your mom and dad.

Thank you so much for your care. WE LOVE YOU.


With much love,
MOM AND DAD


 I love MY MOM and DAD..<3<3<3

Saturday, 23 April 2011

muhasabah diri

Salam semua :)

Bila x buat apa2 macam ni mula otak aku makin berfungsi 101% melebihi dari kebiasaannya...semua benda aku nak fikir...benda da lepas, benda baru jadi, benda da lama jadi..kadang2 bagus macam nie...munasabah diri tp kadang2 ada yang xbagus gak..macam orang cakap..'benda yang lepas biar lepas jangan dikenang lagi'...xpun 'benda yang lepas dijadikan pengajaran, yang mendatang hadapi dengan tenang dan berakal'...hmmm..=.=' (nie semua gak pengaruh lepas aku terbaca blog senior aku..nk tengok?? klik sini )

think and think and think
Hmm..(mengeluh lagi...) sy tau xbaik mengeluh tp sy tetap buat..degilkan sy? Kenyataannya aku rindu semua kenangan dulu2...kenangan zaman kecik2, kenangan zaman sekolah, zaman remaja semua la..:((
aku tau semua berlaku sekali seumur hidup tapi aku tetap nak benda or kenangan tu semua berlaku lagi..lagi2 zaman kecik2 dulu...happy je main dengan kawan2..x ada nak fikir masalah orang dewasa, masalah itu ini..yang kita tau hanya main..kita dengan dunia kita sendiri..dunia orang dewasa dengan dunia mereka...

Tapi tiba aku sedar balik dan berpijak pada bumi yang nyata, aku da besar lagi2 aku anak sulung..banyak tanggungjawab aku kena pikul..aku kena jadi lebih matang..tunjuk teladan yang baik kat adik..walau aku tau aku bukan kakak yang baik sangat tapi aku tetap akan cuba..smile ^__^ walau teruk macam mana aku jatuh aku tetap akan bangun balik..macam mak aku cakap, 'aku da besar boleh fikir lebih baik dari adik2, mak aku da xboleh bagi sepenuh perhatian pada aku cam time aku kecik dulu..now turn adik aku perlukan lebih perhatian lak..aku perlu berdikari sendiri'..betul cakap mak aku..aku kena lebih BERDIKARI~

da jatuh kena bangun sendirikn?



ORANG BODOH & ORANG PANDAI

Orang BODOH = ada motor tapi gi kerja nak naik LRT jugak (kes suka 'bergesel'la ni)
Orang pandai = takde motor, takde kereta, takde LRT tapi ada otak (kes suka
numpang kereta or motor kawan tapi tak reti nak hulur duit minyak!)

Orang BODOH = company dah sediakan nescafe, milo, biskut bla bla bla tapi
gi minum gak kat cafeteria kena bayar plak tu
Orang pandai = tak minum kat cafeteria tapi company punya nescafe, milo,
biskut bla bla bla angkut bawak balik !!!!

Orang BODOH = beli suratkhabar sebab nak tengok nombor ekor je pas tu buang
Orang pandai = orang yg tunggu org ***** buang pas tu dia kutip... dapat
baca semua sekali wo

Orang BODOH = kentut kuat? kat office pas tu bangga ngan baunya
Orang pandai = kentut senyap sunyi (takde bunyi) baunya... boleh buat unta
sakit perut! dhab pun koma sekejap! pas tu bermati-matian salahkan member
sebelah guess sapa member sebelah tu?...si bodoh yg kentut kuat tula!)

Orang BODOH = ada masalah cerita kat orang pandai
Orang pandai = dengar masalah orang ***** pastu cerita kat orang ***** yang
lain, pas tu memperbodohkan orang bodoh tu...jadinya orang bodoh yang pertama
tu jadi bodohs (plural)

Ada lagi...

Orang BODOH = orang yg buang masa baca cerita ni!
Orang pandai = saper yang forward cerita ni... h?? h?? h??...aku la tu...
jadi yang mana satu pilihan bijak?


p/s:agak KEBENGONGAN..nie gara2 member aku forward kt aku la nie....hahah...







Thursday, 21 April 2011

girls day out II

Salam..

Ye sy tau sy mengupdate lambat sikit...hahaha...sbnrnye girls day out I da taip lama da cuma part upload pic tu yang lama..tu yang bersawang dalam draft jap tu...ngee..so mari ikuti kisah GIRLS DAY OUT II (yang lambat publish gak..hahahah)..

Cm biasa, kami hangout lg dan lg dan lg..kami mmg suka jalan tp kami bukan kutu rayau tau..hehehe..19042011 kami hangout prgi waterfall lak...mmg TERBAIK la..al maklumlah, assgmnt smua da lepas, skrg stdy week dan xlama da nak balik rumah masing2 so nie la masa terbaik untuk kami jln sana sini puas2..ye sy tau xbaik cz nie kn mggu stdy, so stdy la!! ish2...mie2...xpe, sy mmg degil..hehehe..

before menghangoutkn diri..

Kami 2 kereta je kali nie..gerak kul 10 pagi...(excited je semua..hee) mula2 ingat nak buat BBQ tp xjd sbb de geng yang cancel so kekurangan kewangan..adehh..so kami just tapau nasi n lauk untuk g camping..
Baru nak gerak g waterfall (kat Matang,Srwk) tiba2 kereta lg stu rosak..nasib baik bkn kereta kami..syukur..hee..sy mmg jht,..ngee..rosaknye xteruk mana just bumper depan jatuh..da mmg longgar da pn...tp tu bukan masalahnye, yang jadi masalahnye charge pasang balik bumper yg jtuh tu MAHAL SANGAT la pak cik mekanik..rm 30 dia charge tp nasib baik kami bodeks2 last2 dia trun kn la jd rm23..kira mahal la gak tu kn..xberbaloi sangat..

cepat abang mekanik!!

mama da pening kpla

gedik santai

bertelagah sudah~

anak2 buat hal sendiri smentara mama pening kpla fikir psl kereta

Finally pukukl 12 settle repair apa yang patut repair...weee....so kami terus gerak pergi waterfall....view kt waterfall sangat menenangkan jiwa dan mata...waahhh...aku suka suasana hutan macam ni...ngenge....so nie la view dia...(pic kami mandi xdpt upload...bahaya2~ hee)

pintu masuk

kami semua except aku (as usual)

banyak batu kn??? sakit kaki terhentak kt batu2 ni

tenang je air sungai dia

Sangat puas mandi kat sini..nnt bila kewangan mengizinkan n de masa lapang lg leh g lagi...hehehehe...nanti nak try pergi ranchan lak..excited2~ sebelum balik macam biasa..tengok wayang dulu..kali nie tengok HOP...cerita nie tentang easter bunny yang pergi ke dunia manusia dan ayam2 yang comel n montel nak rampas takhta n kuasa easter bunny...kejam but cute! <3<3<3 kawaii~~~~

semua muka kepenatan but still nk g cinema






nak tengok trailer movie HOP klik SINI~~
ok...aku paling suka si ayam kenit nie..comey!!!

damn cute!



Sampai sini je dulu ye...roomate da membebel2 suruh blah dr cais (library)..hahaha...tata sygs~ salam..

Wednesday, 20 April 2011

girls day out I

Salam sygs~ ^_^

Maafin gue...been bz lately nie..bz dgn final project but dont worry...smua settle already...yeay!! hee..over sudah~~ btw, dalam ke'bz'an aku smpat lg merayap ngn mmbr2 aku semua...dont try this anywhere n anyhow...xbgs untuk kesihatan..(pe la aq merepek an..hahahha) smua prgi 3 kereta tp pagi gerak 2 je..lg 1 follow malam..

dak gumux drive

kereta kami


Antara yang ikut melepak (shoot terbaik yg aq smpat amik..y lain xde 2 maaf la ye..hehehehe)

salwa hamid..photographer 2
tiha..masuk air sudah
anis...bday girl

aslam n azreen..model girls..aww

ila.....si adeks

roe....waacchhha!

zaT...oh roomate

ala...mama!

aslam...feewwiitt!

zatul....wink2

k.ain....lemah lembut

Jumaat lepas (15042011) aku and the gang g mencekik steamboat..sangat syiok woo...ok la...rm18 nett per person excluding air...dapat ice cream free ag...i loike! <3 hee...kteorang gerak kul 2 ptg..our destination:


1.Parkson n area2 bandar kuching
1st cadang nk tgk wayang kt sni tp smua movie xbest so kami jalan2 je la sblm blah g the spring...ingat nk beli sandal baru...almaklumlah,selipar saya da putus n lama/buruk..sobs..sobs....tp xjd cz lari budget la pulok...adeehaa...

mereka dan kucing2 mereka....
excited je semua..hahah..

ok..nie over excited

kayo depa nie..hahahaa..kenyataannye dorang nie excited nak balik..hahaha...

usha BB tp xmampu pn nk beli wt mse nie..hahahah

kuceng~

kanak2 sesat..hahaha..


2.The Spring
Tengok wayang cte scream 4..sumpah best..xmnyesal ko beli tiket...hehehe..cerita nie tentang.......korang tgk r sndri..hahahaha...ok? :)))


dalam cinema

easter garden...fall in <3 tgk smua mende nie...cute2! heee..

easter bunny..kuang2~ hahahaha...
azreen n aslam...owh lesbian terpaksa...

ila n tiha..lesbian sukarela..hahaha,,

easter garden yang cute miut..<3<3<3

nak bunny read cmni....:((
3.Kedai pak cik steamboat
Finally, tujuan asal kami melepak...akhirnya smpai gak kat sni...hehehe..syiok!! de pelbagai variety mknn..de udang, ketam, ikan, sayur, daging n ect..leh msk cara rebus or bakar....aq prefer bakar...sedap..hehhehehe....kteorg skli celebrate bday si anis nie..happy bday yayunk :)) <3



cake ADDICT~

tapau untuk roomate ku tersayang..NIK SHA
hangit kami punya kje...hahha...

de byk ag sbnrnye..hee..


so smpai sni je la dulu...pic time mkn xbyk cz syok sgt mkn..hahaha..mne la x gumux aq nie..adess...nnt ble2 de story ag aku update ye yayunk sekalian..ngee...tata..salam sygs~


over sudah~ =.='