tabung masa depan

penguat semangat

Saturday, 23 April 2011

muhasabah diri

Salam semua :)

Bila x buat apa2 macam ni mula otak aku makin berfungsi 101% melebihi dari kebiasaannya...semua benda aku nak fikir...benda da lepas, benda baru jadi, benda da lama jadi..kadang2 bagus macam nie...munasabah diri tp kadang2 ada yang xbagus gak..macam orang cakap..'benda yang lepas biar lepas jangan dikenang lagi'...xpun 'benda yang lepas dijadikan pengajaran, yang mendatang hadapi dengan tenang dan berakal'...hmmm..=.=' (nie semua gak pengaruh lepas aku terbaca blog senior aku..nk tengok?? klik sini )

think and think and think
Hmm..(mengeluh lagi...) sy tau xbaik mengeluh tp sy tetap buat..degilkan sy? Kenyataannya aku rindu semua kenangan dulu2...kenangan zaman kecik2, kenangan zaman sekolah, zaman remaja semua la..:((
aku tau semua berlaku sekali seumur hidup tapi aku tetap nak benda or kenangan tu semua berlaku lagi..lagi2 zaman kecik2 dulu...happy je main dengan kawan2..x ada nak fikir masalah orang dewasa, masalah itu ini..yang kita tau hanya main..kita dengan dunia kita sendiri..dunia orang dewasa dengan dunia mereka...

Tapi tiba aku sedar balik dan berpijak pada bumi yang nyata, aku da besar lagi2 aku anak sulung..banyak tanggungjawab aku kena pikul..aku kena jadi lebih matang..tunjuk teladan yang baik kat adik..walau aku tau aku bukan kakak yang baik sangat tapi aku tetap akan cuba..smile ^__^ walau teruk macam mana aku jatuh aku tetap akan bangun balik..macam mak aku cakap, 'aku da besar boleh fikir lebih baik dari adik2, mak aku da xboleh bagi sepenuh perhatian pada aku cam time aku kecik dulu..now turn adik aku perlukan lebih perhatian lak..aku perlu berdikari sendiri'..betul cakap mak aku..aku kena lebih BERDIKARI~

da jatuh kena bangun sendirikn?



3 000 pengomen tegar:

Caddie the cad said...

>.< you are not alone :p kami semua pon rase begitu

Anonymous said...

(^_^)
senyum slalu.....
P.1.L

Mie Hishamuddin said...

caddie the cad: hahaha...ok :) sme2 hadapinye ^_^

P.1.L: Mohammad Isa, i know you..hahaha...ok...tq ^_^