tabung masa depan

penguat semangat

Monday, 16 May 2011

no entry~

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.
TERIMA KASIH


Edit

Sunday, 8 May 2011

senyuman makin melebar~

Salam semua! hee

Now having lunch at McD, LCCT dengan beg gedabak gila! (but i'm alone here..T_T)...means sy da smpai KL...wwweeeeehhhhu!!! happy gilak! hahaha.....ngah tunggu member aku ambil...hish..mana dia nie....da berkulat aku tunggu kat sini..adeeehhh...heeee.. ^_^" apa-apa pun thanks to them cz sanggup ambil aku kat sini....korang la kawan dunia akhirat...heee...:))

Dalam kepala aku sekarang NAK BALIK, NAK TIDO, NAK REHAT, NAK JUMPA MAK, NAK JUMPA FAMILY...xsabar2! hehehe...tak pe2...sabar2....

To my lalink NIK SHA yang masih di Sarawak....jangan nangis lagi ye...sem depan kita jumpa lagi...sayang kau lebih la!! hehhe....

Alamak!!! Bateri nie sangat sangat cemburu dengan aku....bateri da low!! hwaaa...tak pe2...jap lg balik aku update lagi...tu pun kalau rajin la kan...heee....tata semua.....Salam...


penat! xmampu nak jalan da =((


p/s: shaye fenat sanad!

Friday, 6 May 2011

hati dup dap dup dap~

Salam bloggers tersygs~ ^_^

Hati makin menjadi-jadi 'dup dap dup dap' pas settle last paper pagi td..heee...nie semua gara-gara tgk kawan2 blk td (salwa,ala,roe n zatul)...x lama da mie..ahad nie je...excitednye!!! owh gedix sudah aku...hehehe...

excited sgt tu yang pic nie over besar..hee

Pagi tadi punya paper ( figure drawing) alhamdulillah senang :) ..ramai orang habis awal tauk! hehehe..terlampau senang mungkin...hehehe..tp apa2 pun tggu result keluar nnt..yeah!! harap segala usaha aku sepanjang sem nie berbaloi la hendaknya..amin ya rabbal alamin.. ^_^ doa2 kn la ye...syg korang lebih la macam nie..hee.. (ok! ayat bodek! hahaha)

Now sedang menghitung hari, jam, minit, saat untuk sampai ahad nanti..hehehe...kenyataannya aku xpack bag lagi..xsimpan pun barang2 yang nk ditinggalkn dlm stor lagi...hahahaha...sangat malas! ish2...jangan ikut perangai aku ok! hahahaha...malam nie start pack..siapa mau  tolong? saya bg gula-gula satu.. ^_^

Da nak balik nie sedih pun ada sebenarnye...sem nie banyak mencatatkan kenangan kt aku sama ada buruk atau indah..tapi xkisah la..tu semua mengajar aku menjadi lebih matang..bukan selalu nak dapat pengalaman nie semua..hehhe... Aku sedih gak sebab kesian dengan roomate tersayang aku tu haa..x balik dia sebab amik antarsesi...x pe2..demi masa depan sha...basya!!!!!!!! sayang ko lebih yunk oii..hehehe...


haaa..nie la NIK SHA..syg aku kt unimas nie...jangan kacau..sudah berpunya..hahaha..

Da la..penat aku bebel-bebel..korang bukan nak baca pun..ok2...korang baca (pasan!)...hehehe...thanx kpd sesiapa yang rajin follow setiap entry aku selama nie..(ok xde!) hehehe...:)) sebelum berangkat balik ke rumah tersayang aku kt KL tu aku akan update lagih..lagih dan lagih! ah,xkira korang suka ke x..aku tetap akan update lagi...hahaha (evil laugh)...adioss semua~ sarang hae! salam...

Tuesday, 3 May 2011

diam tak bermaksud lemah~

Salam semua..:) haip! hee...

Da bersawang da blog aku..ffuhh! fuuhhh! (tiup habuk..hee) ha..bersih da..hehehe...hmmm...(start part sedih T_T)..no one's perfect right? so do I..aku pun pernah buat salah tapi people can change...right?

Adakah salah untuk aku berubah kepada kebaikan? Adakah salah aku menjadi seorang yang baik? Adakah salah aku berlagak menjadi orang baik (proses untuk berubah jd baik) ? Tak kn? Siapa yang kata salah please tell me..aku nak tau siapa orang tu..

T_T

Tapi......kenapa bila aku nak jadi baik ada je orang xpuas hati, kutuk-kutuk aku, mempersendakan aku, dan nak mengaibkan aku? Salah ke aku berubah? aku xtau pe masalah hamba Allah tersebut sedangkan aku x kacau dorang..dorang x tau ke bila dorang buat macam tu dorang yang dapat dosa? bila dorang aibkan orang lain, walaupun orang tu memang buat, salah satu dosa gak? sedar tak dorang yang dorang akan diaibkan semula di akhirat kelak? Subhanallah! aku xtau nak cakap apa..aku xtau nak komen pe..tepuk dada tanya selera...aku bukan nak berlagak baik atau berlagak jadi ustazah cz aku pn penah buat silap cuma jangan buat salah yang sama dan tambah dosa kering dalam 'list kesalahan' anda..

Mungkin mereka xtau yang aku nak berubah..(think positive mie!) never mind..aku hanya mampu senyum and aku xsuka nak balas balik..sesuai dengan tajuk entry aku..'diam tak bermaksud kita lemah'...

banyak2 mengucap~

Aku lebih suka mengambil sikap berdiamkan diri sekarang..aku xnak tambah lagi dosa kering aku..anything happen aku akan senyum je...bawa banyak-banyak bersabar..Allah bersama orang-orang yang sabar dan semoga Allah berikan nur/hidayah kepada aku... (= tolong doakan aku berubah~ ^_^

Tapi jikalau aku terlepas kata, ter'mengumpat' bila-bila masa..maafkan aku..aku masih belajar untuk berubah..step by step~ tegur aku bila aku buat salah kerana itu yang membantu aku, bukan dengan merendah-rendahkan aku atau pertikaikan apa aku da buat atau sebaliknya..akhir sekali, maafkan aku sekali lagi andai apa yang aku coretkan ini menguris hati sesiapa... =.="


penguat semangat


p/s: seorang kawan/hamba Allah yang baik haruslah menegur sekiranya kawannya/seorang hamba Allah yang lain membuat kesilapan..bukan memandang serong atau mengutuknya kerana itu tidak akan mengubah apa-apa...