tabung masa depan

penguat semangat

Tuesday, 3 May 2011

diam tak bermaksud lemah~

Salam semua..:) haip! hee...

Da bersawang da blog aku..ffuhh! fuuhhh! (tiup habuk..hee) ha..bersih da..hehehe...hmmm...(start part sedih T_T)..no one's perfect right? so do I..aku pun pernah buat salah tapi people can change...right?

Adakah salah untuk aku berubah kepada kebaikan? Adakah salah aku menjadi seorang yang baik? Adakah salah aku berlagak menjadi orang baik (proses untuk berubah jd baik) ? Tak kn? Siapa yang kata salah please tell me..aku nak tau siapa orang tu..

T_T

Tapi......kenapa bila aku nak jadi baik ada je orang xpuas hati, kutuk-kutuk aku, mempersendakan aku, dan nak mengaibkan aku? Salah ke aku berubah? aku xtau pe masalah hamba Allah tersebut sedangkan aku x kacau dorang..dorang x tau ke bila dorang buat macam tu dorang yang dapat dosa? bila dorang aibkan orang lain, walaupun orang tu memang buat, salah satu dosa gak? sedar tak dorang yang dorang akan diaibkan semula di akhirat kelak? Subhanallah! aku xtau nak cakap apa..aku xtau nak komen pe..tepuk dada tanya selera...aku bukan nak berlagak baik atau berlagak jadi ustazah cz aku pn penah buat silap cuma jangan buat salah yang sama dan tambah dosa kering dalam 'list kesalahan' anda..

Mungkin mereka xtau yang aku nak berubah..(think positive mie!) never mind..aku hanya mampu senyum and aku xsuka nak balas balik..sesuai dengan tajuk entry aku..'diam tak bermaksud kita lemah'...

banyak2 mengucap~

Aku lebih suka mengambil sikap berdiamkan diri sekarang..aku xnak tambah lagi dosa kering aku..anything happen aku akan senyum je...bawa banyak-banyak bersabar..Allah bersama orang-orang yang sabar dan semoga Allah berikan nur/hidayah kepada aku... (= tolong doakan aku berubah~ ^_^

Tapi jikalau aku terlepas kata, ter'mengumpat' bila-bila masa..maafkan aku..aku masih belajar untuk berubah..step by step~ tegur aku bila aku buat salah kerana itu yang membantu aku, bukan dengan merendah-rendahkan aku atau pertikaikan apa aku da buat atau sebaliknya..akhir sekali, maafkan aku sekali lagi andai apa yang aku coretkan ini menguris hati sesiapa... =.="


penguat semangat


p/s: seorang kawan/hamba Allah yang baik haruslah menegur sekiranya kawannya/seorang hamba Allah yang lain membuat kesilapan..bukan memandang serong atau mengutuknya kerana itu tidak akan mengubah apa-apa...


8 000 pengomen tegar:

Zura said...

hai mie...dtg dr warung 1 malaysia...nak follow tp xleh lah sbb list followers xkuar..esok br boleh..hehe..mehlah masuk blog kite...

Shark_TaLes said...

saba erk mie..:)

KyRuL_Me said...

sabar mie ~~~~

ekyn aezy said...

org yg xpuas hati ngn kau tu double lg teruk pagai dia dr kau mie..tu pasal dia dengki...org yg dengki nie..satu jer masalah dia...masalah jiwa..sakit jiwa..sbb...org lain sume ok jer..dorang yg pelik bwk fitnah..so org yg pelik bawak fitnah tu la sakit jiwa...wahaha...sabar jer..satu saat nanti...dia plak kene mcmmane kau kene ngn kwn baik dia sendiri...dunia nie ibarat roda..sekarang dia di atas...satu saat nt dia dibawah jugak...ok mie??think k...lantak dorang...org sakit jiwa jer yg wat pagai mcm penan cam tu...

Mie Hishamuddin said...

@shark_tale :thnx ila...missing you..<3

Mie Hishamuddin said...

@kyrul_me: thnx abg ky...:))

ncha.hawari said...

haha! same goes here. i hv been betrayed by someone that i really trust. btw, be patient. tak semua yg kite nak kita boleh dapat. chill k. ^_^)v
selamat menjawab figure drawing esk.

Mie Hishamuddin said...

nchahawari:me too..but never mind...Allah tau pe Dia nk wt..:)) u too dear....chayok2 jwb exam esok! yeaah22...hehehe..