tabung masa depan

penguat semangat

Sunday, 10 July 2011

resepi roti pizza =)

Salam ^_^
feewwwiit!
nie cik mie nk kongsi resepi baru
x tau apa tebiat aku kali nie..adeehhh =.="
heee =D

resepi roti pizza nie semua jadi semalam
after aku balik kerja shift petang
sampai2 rumah lapar gila
so selongkar peti besi
ok tipu
peti ais dan kebetulan ada kuah spagethi lebih
so taadaa!
nie hasilnya ROTI PIZZA =)
nyum2!!



macam kurang cheese je kn? 
memang pun =)

so nak tau resepi dia?
jom!!


bahan-bahan:
4 keping roti (dipenyekkan)
kuah spagethi (ada isi ayam, carrot dan daging)
2 sosej yang telah digoreng/direbus (terpulang pada u all )
keju (ikut kemahuan sendiri)

Cara-cara:
1. Letakkan 4 keping roti tersebut secara rapat-rapat
2. Ratakan kuah spagethi pada setiap roti
3. Potong sosej secara menyerong dan kemudian susun atas kuah spagethi
and the last one is my favourite!
4. Taburkan cheese ikut korang suka..if suka cheese melimpah letak banyak-banyak =)
oh jangan lupa masukkan dalam ketuhar ye =)
bakar dalam 2-3 minit
as long as cheese tu cair la =)


so tu la cara-cara dia
simple je kan?
till then =)
see ya
Salam =))) 

4 000 pengomen tegar:

PoJie said...

nice..ley la wt utk sy pas nie..huhu ^^

Zura said...

dulu pnah buat jugak...tp skrg nie terjah pizza hut je..hehe..

Mie Hishamuddin said...

@pojie
ala abg pojie..k.niza kan boleh buat =)

Mie Hishamuddin said...

@zura
heee...nie kalau xberduit macam mie ye la ^_^