tabung masa depan

penguat semangat

Wednesday, 31 August 2011

Salam bloggers~
wuwuwu..
banyak dapat duit raya?
atau dapat tambah banyak lemak macam mie?
tehehee..

btw, sempena hari raya nie
mie nak ucap 

SELAMAT HARI RAYA !!!

dari MIE & keluarga

mie nak mintak ampun 
mintak maaf andai

  TERusik hati uolls 
TERkecilkan hati uolls
TERsengaja merapu meraban
tak TERblogwalking kat blog uolls
tak TERfollow blog uolls
TERpaksa memaksa uolls melayan blog huduh mie nie =.="

mintak maaf banyak-banyak ^_^
cerita raya~~

untuk hari raya pertama (hari nie!) 
mie beraya di Tanjung Malim, Perak
kampung belah ayah
and for tomorrow raya kedua
akan terbang drive balik Taiping, Perak
kampung belah mak lak ^_^
(ohoh! miss my cute little cousin)

misi untuk tahan nafsu makan tak tercapai T_T
mata terbeliak air liur meleleh tengok makanan raya...
yeekks~ hahaha

so conclusionnye
lemak makin beranak pinak kat badan mie
means lemak-lemak mie da jadi BIG KING!
bermaharaja lela ikut sedap hati dia je =.="
pengsan nak hilangkan nanti..adoii!

mood sedih conquer now
so layan la gambaq sampai muak

family belah ayah without family pak lang 

beraya rumah jiran opah










candid of my family =)

tu je la....
da muak pun uolls tengok =)
ngee....
pic lain usha fb ye =)

till then
see ya~

Sunday, 28 August 2011

sahut cabaran!

Salam bloggers~
fheeww..
tired gilak kamek!
ohoh! 
terkeluar pulok da bahasa sarawak..
maaf2 =.="

nie semua gara packing untuk balik kampung hari nie
oh hooray!!

 balik kampung ooo balik kampung
hati girang.........



okdiammie! =.="
nampak tajuk entry tu2 kat atas tu
ye!!
mie nak sahut cabaran ayah
beliau ( ohoh! beliau kau..) suruh edit blog beliau
sini2! klik sini
edit mana patut and tak mahu crowded macam blog mie =.="
(bold besar2..coz i admit it T_T)
coz that blog is for bussiness oke!

monolog dalaman: ohoh! pandai ke kau nak edit tu mie oii? layak ke? adoyaii~ blog sendiri pun terumbang-ambing lagi...tapii...................
haa..ada tapi tu...
tapi..tapi..tapi..
ada  h a b u a n  kot~

if mie tolong edit dia akan bagi external hardisk dia tu kat mie
ye..hadiah dia bukannya
ferrari car
lap top apple
iphone
ipad
mahupun
sebiji banglo dalam tasik
(ok..itu memang sah2 tipu..hee)

nie la dia..siap de mickey2 lagi

cuma external hardisk yang kecik cenonet
tapi mie sangat perlukan mende alah tu
ye saya tak banyak duit nak beli sendiri
sobs! T_T

tapi tak pe..
apa2 pun buat dulu
habuan ke hadiah ke
belakang kira
yeaahh!
aja-aja fighting!!

hambek kau senah...
berkobar-kobar mak..
hahahaha..

wish me  l . u . c . k  yaww~
maceh ^_^
ok la...
till then 
see yaa~

Friday, 26 August 2011

pheeww~ lega! ^_^

Salam bloggers
woot woot~ ^________^
hee...over happy pulak!

darjah ke'happy'an meningkat secara mendadak sehingga mencetuskan satu fenomena yang pelik dalam diri ku dan sehingga mendatangkan masalah kepada bencana alam..

heh???
pe la merepek nie? 
maaf la..
makin sewel sejak da nak raya nie...
hahaha...

ok la ok la
sebenarnya da siap buat kuih da semalam
ngeee... ^_^
just tinggal semperit je tak buat lagi
tak pe tak kisah
asal da siap satu =)

ohoh!
yang special request by my sis pun da buat
so far family sangat  s . u . k . a  kek batik tu =)
nanti nak buat sikit la bawak balik sarawak ^_________^

btw layan je la pic sampai terkeluar biji mata
ahaks~





tak banyak pun gambar 
yang korang sampai nak terkeluar muntah hijau, terkeluar biji mata semua
btw, cik mie busy masak nyah~
tak sempat nak snap banyak-banyak gambar

so layan la merapu merepek kerapu kerepek mie nie ye..
so till then
see ya! ^_^

Thursday, 25 August 2011

ketinggalan zaman

Salam bloggers~
sobs! T_T
(ohoh! pe kes ko mie??)

sedih kan tajuk entry nie?
ye mie ketinggalan zaman


monolog dalam hati orang lain : apa yang sebenarnye?
(eceh! macam kau tau apa dorang nie fikir!)


ok2 mie story 
raya da dekat
orang lain semua da siap dengan bermacam-macam kuih
yang mie?

Bahasa Tamil : Yele'
Bahasa Malaysia : Tak ada satu pun
English : Nothing / Zero
(bahasa mende lagi nk tepek nie? )

faham tak?
mie satu kuih pun tak buat lagi!
grr!
marah nie marah nie..

so nak dijadikan story 
(eceh! modal nk update belog le tu~)
dengan semangat yang tinggal hanya sikit nie
mie pun dengan 'bersusah-payah' naik la jet ski
 (nama panggilan skuter elegan ayah [member punya kerja])
pergi  G I A N T  beli barang-barang nak buat kuih

dengan penuh keazaman nak pi beli bahan-bahab buat kuih

so tadaa!


barang-barang yang sudah pun dibeli =)
esok pagi boleh start buat =)



list-list kuih nak buat :

s . e . m . p . e . r . i . t

m . a . z . o . l . a

k . e . k  b . a . t . i . k (special request dari adik)


so wish me luck bebeh!
till then
see ya~


p/s: banyak monolog dalaman je kali nie (eceh..bahasa!) maaf la ye..entry yang penuh emosi  =.="

Tuesday, 23 August 2011

kemunculan semula

Salam
yeah! jeng-jeng

ini adalah satu entry yang sangat g e d i x
atas kemunculan semula
gara-gara menyepikan diri untuk mencari sesuap nasik
ohoh!
sangat sedih lagi tragis
b . u . d . g . e . t  orang heran la tu?
ok mie tau TAK! T_T

tapi korang bukan macam tu kan?
eceh! mengharap lagi tu!
tehehe... 0.o


kunun mengharap uolls always with me
ok2...
sebenar-benar benar benarnya la kan
cheq duk busy kerja 
sampai diabaikan terabai mengabaikan
blog tersayang nie..sobs!!
maaf!

but now da boleh fokus beribu-ribu lemon kat blog
sebab cheq da berhenti kerja
last kerja sabtu lepas
disebabkan itu la dapat jenjalan dengan adik tersayang ahad lepas
pi round2 masjid jamek jalan tar and times square
tapi maaf la ye
gambar tarak sebab mie macam 'orang mati laki' / 'artis keluar mahkamah'
adik mie la yang cakap kan (klik sini2!)

tu semua gara-gara pakai contact lens melampau lama
pasal nie nanti mie update lain ok =)


 p/s: banyak gila aku merapu! ^_^"
 maaf ye..nie baru pendahuluan..isi pertama, kedua dan berikut-berikutnya belum lagi..




ok2..korang pun boringkan mie bebel panjang
straight to the point                                                boom! langgar dinding..hahaha
maaf-maaf ^_^"


since da bersenang-lenang tak kerja nie
mula la rajin nak kemas bilik and rumah
 yang tak berapa nak terurus time busy mengalahkan PM dulu tu
tehee~


and hasilnya
menemui fosil-fosil penting yang tidak tersusun
dalam wardrobe kecil mie tu
tehee~


pin-pin yang akhirnya tersusun rapi!

shawl, tudung, inner and inner neck yang tak banyak mana 


kalau barang-barang nie boleh cakap..hish!




so till then..
see ya uolls~





Wednesday, 3 August 2011

mengidam macam-macam!

Salam~~
waah pregnant kah?
ok tu  i t n a h belaka
ohoh! 

actually since awal puasa perut da mula berdondang sayang
 demand macam2
nak tu la nie la

ish2  d a h s y a t !

actually saje NGENGADA je perut nie
konon lapar puasa la tu!


list-list makanan yang mie duk  n g i d a m sangat tuh!


red velvet cake

cake pop

macaroon

chocolate indulgence cake

oreo cheese cake

hohoho
hambik kau!

perut mengalahkan tong sampah

tapi tong sampah high class kot?
hahaha XD

mana tak nya
nak demand semua yang m a h a l ' je

mahal dengan colestrol la kan
mana tak g e m u k ?

ah sudah-sudah!
baik masuk tido awal
esok kene bangun sahur lagi ^_^

so till then
see ya


p/s : c o l o u r f u l entry kali nie! sangat lawa 
tapi makan masa gak nak sudahkan satu entry =.="