tabung masa depan

penguat semangat

Saturday, 24 September 2011

satu tahun lagi......

Salam...

satu tahun lagi???
satu tahun pe?
suspen2 (geleng2 kepala)

ok2
actually da bertambah da umur untuk satu tahun lagi
awww~
da tua nyah~
tau ke?
baru 21 je pun
 XD


one of my friend kt fesbuk yang bagi video nie
thanks to her eh him eh her
er...err...
hahahaha..
macam sewel je pun aq nie..

                                                                                                                                                                    

semalam tepat pukul 12 ada la bape kerat member mie yang msg wish my bday
macam agak sedih la jugak kan
sobs T_T
tapi fikir baik balik
maybe dorang lupa =)

yang geng satu rumah 
Salwa , Ila and Ala
dorang la paling mie sakit hati!

salwa

ila

ala

semalam bday mie dorang macam tak ingat langsung kot
pi bantai tidur terus
sakit la jugak hati tu

then pagi tadi still macam tu
grr! marah nie..marah nie


bila Ala n Ila dah bangun and mandi semua mie rasa pelik sikit
perangai dorang lain
konon semua bajet nak moody la tu
hahaha

then tiba2 si Ila panggil 
dia duk pot pet mende ntah
merapu2 je pun 
last2 pusing tengok si Salwa n Ala duk senang hati melalak lagu bday sambil pegang kek
terkejut mak nyah!
hahahhaa
mau lompat dari tingkap rumah gamaknye

terharu seyh!
thankayu beb!
sayangs korang a lot!

opss...gambar tak ada
terkejut tak ingat pe da
hee
ampun ^_^"

till then
see ya ^_^



p/s: maaf la ayat meleret2 meleleh2 je entry kali nie...da lama tak update kot! and futhermore tengah rush nak pi sambut bday sendiri dengan member2 (bajet retis la tu! hahaha)

Tuesday, 13 September 2011

finally!!!!!

Salam semua!
oh2 sangat happy!!
finally dapat on9...
^_______________________^
hambek kau punya happy dapat on9 =)
hee

^__________________^

maaf la kerana mengabaikan anda-anda semua..
mungkin tertunggu2 update dari beta...
hahaha
siapa la yang nak heran tu
sobs T_T

been busy lately nie
hwaa!
BUSY cari rumah sewa 
(yela da kene tendang dari kolej..huh!)
BUSY alih barang ke sana sini
then
BUSY cari rumah lagi
BUSY tu ini
ohhhhh!!!
sangat penat okey!

terduduk kepenatatn

and finally da ada tempat untuk stay
just for awhile kot
now just sewa bilik
ada 14 orang dalam satu rumah
tapi hanya ada satu toilet
what???!

thats why nie just for awhile
mie and the gang nak cari rumah untuk stay
much better dari bilik
so masih meneruskan pencarian yang masih tak tahu mana penghujungnya
adoiii

Ya Allah
berikan lah aku kesabaran yang tinggi
permudahkan lah perjalanan ku dengan hendak-Mu
Amin.....

pray for me yaww
so till then
see ya  =D

Saturday, 10 September 2011

selamat tinggal semua......T_T

Salam all,
sobs...sobs..sobs..
goodbye all!
especially goodbye KUALA LUMPUR!



mie akan meninggalkan kamu 
dan terbang ke SARAWAK esok pagi...
sobs..... T_T
mungkin tak akan balik untuk setahun
mungkin la..
but who knows right?

pinjam pak cik G punya gambar
mood sekarang macam nie..
meraung hentak2 kaki dalam bilik sampai berlubang lantai
OH HUDUHNYE PERANGAI!

until now mie still tak pack apa-apa
nothing ok!
seyes tak ada mood nak balik sana T_T

sedangkan nak kene gerak pi airport pukul 9 pagi nanti
flight pukul 12.55
(saja gerak awal takut tak sempat)
tapi sampai sekarang tak buat apa lagi
 (oh dok update blog boleh pulak? bagus la tu! )

hadoii!!!
da la..nak packing sikit2 nanti habis la 
=.=  hmm.....

will update later
yang pasti mie da ada kat sarawak time tu
so till then
see yaa 


(p/s:tak ada mood tapi entry tetap nak colourful..CRAZY GIRL~)

Friday, 9 September 2011

contact lens vs glasses

Salam bloggers~
Selamat Hari Raya yang ke-9
heh? ada ke?
hahaha
tak kisah la =D

macam tak ada kena mengena je..=.="

straight to the point ye
tak payah turn left or right
just straight
(pe la aku bebel nie)

hari nie
eh semalam 08 sept pukul 10
(siap ada masa tu nyah! hohoho)
mie pi ambil cermin mata mie dengan ayah dekat gombak
as uolls know
(certain je la kot)
i'm wearing a contact lens


contact lens or glasses??


my new glasses

so nak dijadikan cerita
my mom da tak bagi pakai contact lens 
it's dangerous 
tapi tau la kan
mie nie degitahap dewa
tetap akan pakai juga
heee =.="
(jangan ikut perangai mie
tak baik ^_^)

kalau tanya member
member kata pakai dua-dua
tapi tak boleh!
my power da naik 
before this silau tak ada (glasses user mesti tau)
now hambek kaw!
50 each eyes
OMJ!

so kalau pakai dua-dua
mata akan keliru okay!
tak balance
lama-lama sewel mie
oktipu..hee



so nie collection for my contact lens
masih ada yang tak bukak lagi nyah~
how..how..how..
habaq mai

should i throw it away?
oh no!
bazir beb!
jual kat orang?
ada ke yang nak?

ha sudah
pening dah
hadoii =.="

sudah la~
malas mau fikir
baik fikir nak bawak barang banyak mana balik sarawak sabtu nie
(nie lagi satu..hadoii!)

so till then..
see ya..

Wednesday, 7 September 2011

wordless wednesday : quotes



yeah~ i'm  S T R O N  G !!
 do i??  0.o