tabung masa depan

penguat semangat

Sunday, 30 October 2011

siap pun! =.="

Salam bloggers~
waahh da tengah malam still duk hapdate blog
kelasss ko mie!

actually baru pas siap assignment untuk typography
fuhh! penat2~

nie la mie duk godek guna AI dari tadi

simple je kan? 
still learning ^_^"

nie actually lyrics lagu WHO'S LAUGHING NOW by Jessie J
one of my fav song ^_^
so layankan je la ea?

till then
gud nite blogger ^_^

Saturday, 29 October 2011

kena tag pulak dah~

Salam bloggers~
1st time hupdate banyak kali sehari
nie gara-gara kena tagged dengan dua awek cun melecun :
adehhaa.. (macam xikhlas je)

eh ikhlas2 ^_^"



mereka nie la duk tagged cik mie
so wajib jawab ye ^_^

_____________________________________________

tapi sebelum tu kene ikot rules yg ditetapkan :


:: You must post these rules
:: Each person must post 11 things about themselves in their journal.
:: Answer the questions the tagger set for you in their post. 
And create 11 new questions for the people you tagged to answer.

:: You have to choose 11 people to tag and link them to the post.

:: Go to their page and tell them you have tagged him/her.
:: No tag backs.
:: No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

________________________________________________________________________

so nie 11 things about Mie Hishamuddin :


1. Nama diberi NURUL NAJMI BINTI HISHAMUDDIN--->memang macam laki..sy tau
2. Berumur 21 tahun----------------------------------------->masih muda ^_^
3. Currently study kat Universiti Malaysia Sarawak---------> nun seberang laut sana
4. Study in Graphic Design---------------------->tapi still terkial2 guna Adobe =.="
5.Cat lover! ------------------------------>tapi part cuci najis selalu lari =.="
6. Home sweet home kat Kuala Lumpur -------------------------> rindu pulak =.="
7. Korea movie lover -------------------------------------> sarang hae oppa <3
8. Pembenci susu dan sayur -----------------------> haish...no komen ^_^"
9. Chocolate lover!!!! --------------> like seyesly..boleh habiskan satu bar besar sehari!
10 . Sentiasa berangan-berangan nak kurus ----------> tapi tak pernah nak laksanakan! =.="

and last but not least

11. Still baru dalam berblogging nie -----------------------> merangkak lagi ok! sobs T_T



___________________________________________


1st of all
jawab soalan dari CIK EKIN dulu ye

the question is :::


1. Your real name .
NURUL NAJMI BINTI HISHAMUDDIN

2. Kenapa korang nak balas jasa mak korang ?
SEBAB DIA BANYAK BERJASA DALAM HIDUP MIE..sarang hae omma! <3

3. Kenangan terindah bersama ex-boypren/ex-exgirlpren .
WOW...SOALAN CEPUMAS...NTAH TAK TAU LA..HAHAHAHA

4. Like me or Hate me ?
LIKE YOU AND LOVE YOU <3 (suka2 je tambah..hahaha)

5. Pernah Khianati kawan tak ? 
INSYALLAH TAK ^_^

6. What your Nick name ?
PEOPLE USUALLY CALL ME 'MIE'

7. Apa nak wat bile ada org kutuk2 korang ? (ap jenis soalan nie ?)
IGNORE LIKE WE DUN KNOW THEM

8. Your favourite bloggers?

9. Lagu yang paling korang minat - mention the tittle-
WHO'S LAUGHING NOW - by Jessie J
JAR OF HEARTS - by Christina Perri

10. Apa yang korang harapkan sekarang ? apa2 je .
SUCCESS IN MY STUDY OFCZ ^_^

11. Pernah ada Bestfriend ? Apa yang paling berharga korang bagi kat dia ?
MESTI PERNAH..THE THINGS THAT I LOVE SO MUCH! 


_______________________________________________

next dari CIK ADILA ye..
soalannya berbunyi :::


1 . Nama panggilan manja anda apa 
MIE HISHAMUDDIN

2 . Siapa nama pemilik hati anda sekarang 
HISHAMUDDIN BIN GHAZALLI (ayah)
RODZIAH BINTI ZUBIN (emak)
(**cover2**)

3 . Perkara manis yang anda tak boleh lupakan
HANGING OUT WITH MY FAMILY AND FRIENDS
(jawab nak skema je...hahaha)

4 . Asal dari bandar ke kampung 
TENGAH-TENGAH 
(kampung tak bandar pun tak ^_^)

5 . Anda suka hadiah apa kalau ada orang nak bagi
SEBIJI BANGLO 
(demand2**..hahaha)
ACTUALLY TAK KISAH ASALKAN IKHLAS

6 . Anda pernah putus cinta berapa kali
ERR..MMM..ERR...=.="

7 . Cita-cita nak jadi apa
CHEF MIE!

8 . Bila bosan anda buat apa
LAYAN MOVIE KOREA

9 . Anda ramai musuh ke kawan
ALHAMDULILLAH KAWAN ^_^

10 . Nak kahwin umur berapa
SEKARANG?? O.o
(terkezut pn. Rodziah baca karang!)
TAK2..BILA DA SAMPAI SERU NANTI

11 . Pendapat anda tentang blog Pelangi Itu Hijau
COLOURFULL! sama macam warna pelangi =)

_____________________________________________

so next my question ^_^
revenge time! (jahat!)


1. Nama panggilan dalam family apa?
2. Currently kerja or study?
3. Blog yang paling kerap korang singgah?
4. Kenapa blog mereka? (berdasarkan soalan yang ke-3)
5. Apa kelebihan blog korang ada tapi blog orang lain tak ada?
6. Minat cerita korea? Cerita apa? -bagi tittle-
7. Benda yang paling korang tak suka buat tapi kena paksa buat? and korang buat tak?
8. Benda paling suka buat sehari-harian?
9. Genre muzik macam mana korang suka?
10. Pendapat korang tentang blog mie nie?
11. Boleh bagi tips-tips untuk renovate blog huduh mie nie? ^_^

________________________________________________

11 blogger bertuah yang mie tag ialah!!!!
jeng..jeng..jeng



___________________________________________________________

tiada sebarang paksaan
jawab atau tidak adalah hak masing-masing
ini hanya untuk mengeratkan silaturrahim antara bloggers sahaja

so till then ya uolls
tata
salam ^_^

terjah blog orang!!

Salam bloggers~
kabare? waras?
ohoho! jowo mana la sesat kat blog mie nie..
adeh =.="

btw mie baru lepas terjah blog orang
(bajet NAS AHMAD la =.="')
jeng..jeng..jeng
nie dia!!!
 .
.
.
http://www.fizgraphic.com/
yeah!! 
nie blog bertuah yang sempat mie terjah hari nie
en. Apit !!!!
boom..pung..pang..pung..pang....
hahaha...
macam menang cabutan bertuah je pun =.="

blog nie sangat berguna
dia banyak sangat buat tutorial
especially photoshop tutorial
(ribu melon like!)

blogger bertuah nie gak tak kedekut ok!
banyak bagi doodle free kat followers dia
tak percaya tengok SINI2!

korang yang followers dia je la yek
boleh copy doodle tu secara percuma
ye secara PERCUMA
orang lain ada? 
tak ada kan?
so pe lagi!
cepat2 jadi followers dia ^_^


for those yang tak ada blog boleh gak usha FB dia
.
.
.
.

http://www.facebook.com/fizgraphicdotcom
.
.
.
.
.
.

kat bawah nie mie ada contoh2 doodle yang en. Apit nie buat...
maaf la en. Apit..
saya copy doodle2 awak =.="





kawaii!!

comel tak?
comel kan?
mie pilih yang purple bawah sekali tu..kawaii!

ohoh! korang boleh gak tempah doodle kalau korang nak
ada banyak lagi doodle lain kat blog dia
pi la tengok kat sini ok?

so till then ya guys
tata
salam ^_^ 


Thursday, 27 October 2011

orang lain ada mie tak ada T.T

Salam bloggers
kita bertemu lagi setelah sekian lama mie menyepikan diri
maaf la yang teramat sangat kerana mengabaikan anda2 semua
busy mengalahkan PM je sekarang nie

gila skema ayat haku!
guling2 jiran sebelah baca!

oh oh oh
saya da ada bb!!
not blackberry bukan juga bb cream tapi ia adalah broadband
ok ok ok saya tak kaya macam awak and awak ada blackberry
saya ada broadband je pun
sobs~~
syukur la~

sudah2...tamat da drama swasta tangkap leleh tadi
abaikan~~~
ahaks

oh btw
happy deepavali to indianese outside there
bawak balik sikit ladoo untuk mie

curik hencik Google punya~

korang tau ladoo tu pe?
sejenis manisan yang berwarna kuning and de sikit2 merah
sedap!!!
mie sangat la suka mende alah tu!

nie pun curik hencik Google gak =)
haa nie la ladoo yang mie cakap tu
sedapnye....................
teringat pulak ladoo kat jalan TAR
hwaa!!! nak balik KL
sobs...=(

lagi pun hari nie korang cuti kan
untungla korang la duk goyang kaki je kat umah
mie kat sini still kena terkangkang lari ke hulur hilir pi kelas tauk!

for your information
kat Sarawak kami tak amek cuti sempena Deepavali
so korang duk syok2 tak kerja tak sekolah
mie kat sini still de kelas macam biasa
sobs~
sedih tauk!

tapi.......
mie ada cuti hari gawai...
korang ada?
tak ada kn?
hahahahahha
REVENGE
(perangai budak2..haish!)

ohoh! cuti raya haji nak dekat da
excited tu excited tapi nak excited buat pe
mie tak dapat balik KL pn
member kat U lain semua balik
untungla stdy semenanjung je pun
boleh la balik
mie? sobs
raya sarawak je la
sobs T_T

awal tahun depan cuti sem baru balik
sobs
KL tunggu kepulangan mie ok
sobs! T.T

sudah2 drama tangkap leleh pulak da tengah malam buta nie
haish~
sudah mau pi tido
sok ada kelas agi nie
mie pi tido dulu naa

till then
see ya =)

Wednesday, 5 October 2011

entry balas dendam~

Salam semua!
rindu tahap dewa dengan belog mie nie..
lama gila da tak hupdate since last update dulu kan?

maaf kengkawan~
maaf la
been busy
assignment jangan cakap la
bertimbun-timbun
sketch sana sini edit sana sini
penat mak, nyah!

lagi satu and sebab paling utama ialah TAK ADA LINE INTERNET!
nak mengharap pi CAIS (library) U tu?
ohoh! jauh kot!
da la duduk luar sekarang
sobs~ T_T

ohoh! btw mie da pindah rumah baru da
pindah lagi? O.o
hahaha

p/s:maaf la..tak ada pic rumah pulak...busy sangat =(

dulu duduk rumah kedai je
now da pindah banglo
(banglo? bapak kaya ko mie!)
oh tak kaya
rumah besar means besar juga bilangan orang yang duduk dalam rumah tu

ada 4 bilik 3 bilik air
sangat selesa and luas
rm1200 every month 
so kuantiti orang yang duduk dalam rumah tu 12 orang
so kena sangat la dengan bilangan orang kat dalam rumah tu
kan?

______________________________________________________________

hari tu pi shooting kat india street, kuching (bukti busy dengan assgmnt..hahaha)
so nie pic shooting hari tu~
layan je la pic
malas nak bebel panjang2































memang entry balas dendam nie
berjela entry kali nie..
hahaha
tak kisah la

so till then ya guys
see yaa