tabung masa depan

penguat semangat

Saturday, 29 October 2011

kena tag pulak dah~

Salam bloggers~
1st time hupdate banyak kali sehari
nie gara-gara kena tagged dengan dua awek cun melecun :
adehhaa.. (macam xikhlas je)

eh ikhlas2 ^_^"



mereka nie la duk tagged cik mie
so wajib jawab ye ^_^

_____________________________________________

tapi sebelum tu kene ikot rules yg ditetapkan :


:: You must post these rules
:: Each person must post 11 things about themselves in their journal.
:: Answer the questions the tagger set for you in their post. 
And create 11 new questions for the people you tagged to answer.

:: You have to choose 11 people to tag and link them to the post.

:: Go to their page and tell them you have tagged him/her.
:: No tag backs.
:: No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.

________________________________________________________________________

so nie 11 things about Mie Hishamuddin :


1. Nama diberi NURUL NAJMI BINTI HISHAMUDDIN--->memang macam laki..sy tau
2. Berumur 21 tahun----------------------------------------->masih muda ^_^
3. Currently study kat Universiti Malaysia Sarawak---------> nun seberang laut sana
4. Study in Graphic Design---------------------->tapi still terkial2 guna Adobe =.="
5.Cat lover! ------------------------------>tapi part cuci najis selalu lari =.="
6. Home sweet home kat Kuala Lumpur -------------------------> rindu pulak =.="
7. Korea movie lover -------------------------------------> sarang hae oppa <3
8. Pembenci susu dan sayur -----------------------> haish...no komen ^_^"
9. Chocolate lover!!!! --------------> like seyesly..boleh habiskan satu bar besar sehari!
10 . Sentiasa berangan-berangan nak kurus ----------> tapi tak pernah nak laksanakan! =.="

and last but not least

11. Still baru dalam berblogging nie -----------------------> merangkak lagi ok! sobs T_T



___________________________________________


1st of all
jawab soalan dari CIK EKIN dulu ye

the question is :::


1. Your real name .
NURUL NAJMI BINTI HISHAMUDDIN

2. Kenapa korang nak balas jasa mak korang ?
SEBAB DIA BANYAK BERJASA DALAM HIDUP MIE..sarang hae omma! <3

3. Kenangan terindah bersama ex-boypren/ex-exgirlpren .
WOW...SOALAN CEPUMAS...NTAH TAK TAU LA..HAHAHAHA

4. Like me or Hate me ?
LIKE YOU AND LOVE YOU <3 (suka2 je tambah..hahaha)

5. Pernah Khianati kawan tak ? 
INSYALLAH TAK ^_^

6. What your Nick name ?
PEOPLE USUALLY CALL ME 'MIE'

7. Apa nak wat bile ada org kutuk2 korang ? (ap jenis soalan nie ?)
IGNORE LIKE WE DUN KNOW THEM

8. Your favourite bloggers?

9. Lagu yang paling korang minat - mention the tittle-
WHO'S LAUGHING NOW - by Jessie J
JAR OF HEARTS - by Christina Perri

10. Apa yang korang harapkan sekarang ? apa2 je .
SUCCESS IN MY STUDY OFCZ ^_^

11. Pernah ada Bestfriend ? Apa yang paling berharga korang bagi kat dia ?
MESTI PERNAH..THE THINGS THAT I LOVE SO MUCH! 


_______________________________________________

next dari CIK ADILA ye..
soalannya berbunyi :::


1 . Nama panggilan manja anda apa 
MIE HISHAMUDDIN

2 . Siapa nama pemilik hati anda sekarang 
HISHAMUDDIN BIN GHAZALLI (ayah)
RODZIAH BINTI ZUBIN (emak)
(**cover2**)

3 . Perkara manis yang anda tak boleh lupakan
HANGING OUT WITH MY FAMILY AND FRIENDS
(jawab nak skema je...hahaha)

4 . Asal dari bandar ke kampung 
TENGAH-TENGAH 
(kampung tak bandar pun tak ^_^)

5 . Anda suka hadiah apa kalau ada orang nak bagi
SEBIJI BANGLO 
(demand2**..hahaha)
ACTUALLY TAK KISAH ASALKAN IKHLAS

6 . Anda pernah putus cinta berapa kali
ERR..MMM..ERR...=.="

7 . Cita-cita nak jadi apa
CHEF MIE!

8 . Bila bosan anda buat apa
LAYAN MOVIE KOREA

9 . Anda ramai musuh ke kawan
ALHAMDULILLAH KAWAN ^_^

10 . Nak kahwin umur berapa
SEKARANG?? O.o
(terkezut pn. Rodziah baca karang!)
TAK2..BILA DA SAMPAI SERU NANTI

11 . Pendapat anda tentang blog Pelangi Itu Hijau
COLOURFULL! sama macam warna pelangi =)

_____________________________________________

so next my question ^_^
revenge time! (jahat!)


1. Nama panggilan dalam family apa?
2. Currently kerja or study?
3. Blog yang paling kerap korang singgah?
4. Kenapa blog mereka? (berdasarkan soalan yang ke-3)
5. Apa kelebihan blog korang ada tapi blog orang lain tak ada?
6. Minat cerita korea? Cerita apa? -bagi tittle-
7. Benda yang paling korang tak suka buat tapi kena paksa buat? and korang buat tak?
8. Benda paling suka buat sehari-harian?
9. Genre muzik macam mana korang suka?
10. Pendapat korang tentang blog mie nie?
11. Boleh bagi tips-tips untuk renovate blog huduh mie nie? ^_^

________________________________________________

11 blogger bertuah yang mie tag ialah!!!!
jeng..jeng..jeng



___________________________________________________________

tiada sebarang paksaan
jawab atau tidak adalah hak masing-masing
ini hanya untuk mengeratkan silaturrahim antara bloggers sahaja

so till then ya uolls
tata
salam ^_^

7 000 pengomen tegar:

zOeY zAu YaH said...

tq sbb tag =)

Mie Hishamuddin said...

welcome sis =)

Aleya Larravenna Blog said...

nak kena jawab soalan mie dekat sini ke ?

ceritakami said...

tQ coz answer all my ques.
folo me ok :)

Aleya Larravenna Blog said...

nak jawab soalan mie dekat mana ? dekat blog aleya ke ?

IFA Athirah said...

same with me!!cat lover!!

Mie Hishamuddin said...

@IFA Athirah

ngee...cat lover club sedunia=)