tabung masa depan

penguat semangat

Wednesday, 30 November 2011

nak tipu pun beragak la kan

Salam bloggers~
anyeong!

nak kata panas..tak~
malam nie sejuk la juga kan
(kenyataan kipas depan muka, mana tak sejuk...hahaha =D) 
http://matcuoi.com macam hencik kat sebelah nie haa~
hmmm, btw apa perasaan korang kena tipu?sakitkan? sama la dengan mie sekarangmacam nak buat macam nie...
http://matcuoi.com

ada someone yang baik hati lagi pemurah tipu mie kat satu group bloggers dalam FB
tak payah sebut la kot~
adik~ nak tipu pun beragak la ye ^_^bukti terang tang-tang tau...akak (akak ko jah! tua sangat ke?) boleh tau..kalau tak follow blog akak jangan cakap awak da follow ye?macam sakit hati kat situ...
tak pe...mungkin dia tak sengaja...
dimaafkan http://matcuoi.com
lain kali jangan buat lagi


tak kisah pun tak nak follow..http://matcuoi.com
still hidup and bernafas dengan gumbira lagi~
http://matcuoi.com
takat tinggal link je pun da cukup..
mie still boleh pergi terjah and follow...
tak harap korang follow balik pun...
ok? Good Girl..Good Boy..


sudah2~ now nak menstress kan diri
sebegini http://matcuoi.com
sambung buat assignment balik
tak ada idea so melangut sini sat...
chayok!!!!!!!!!!


so till then~
http://matcuoi.com

Monday, 28 November 2011

oh baru tau!

Salam...
anyeong!!!






mie baru balik dari kenduri kawen sepupu kawan mie
si Salwa..tak ingat tengok sini
kenduri tu da dekat dengan Santubong,Sarawak..


1st time pergi kenduri kawen kat Sarawak tauk!
and ada sikit kelainan la dari kita kat semenanjung =D


ofcourse syok..
kenduri kawen kan?
ada nasi minyak segala and ofcourse lemak mie bersuka ria hari nie...
hahahahaha


ok2...sambung balik cerita
(ampun =.=")


kenduri kat sini start awal dalam pukul 9 pagi macam tu
kalau kita kat semenanjung kan dalam pukul 12 start
pengantin pun usually datang dalam pukul 1,2 atau 3 macam tu kan?


tapi kat sini tak.
totally different..
pengantin datang awal...mie pun tak sure pukul berapa dorang datang sebab kami sampai lewat =.="
time kami sampai tu dalam pukul 11 lebih macam tu and pengantin da ada da
what a suprise!
kami lagi super duper lambat dari pengantin kot!
hahaha...


and kenduri tu tamat pukul 1 pm...
interesting kan?
kalau semenanjung dalam pukul 4-6 baru habis semua macam tu..


amacam? lain tak? (angkat2 kening)
lain kan?
mie pun 1stly terkejut tapi tu la..
lain budaya and cara  ^_^
pengalaman baru~


penat da membebel..
so layan gambar kami sampai muak ^____________^






















so till then~
salam




p/s:laman web smiley icons tak boleh bukak pulak..kosong je entry kali nie =(


Saturday, 26 November 2011

cabaran 10 hari 10 gambar : Day 5

Salam! 
anyeong!

Day 5 : a photo of you making a funny face



err~ gullp!

http://matcuoi.com

berlagak cool lagi nie..
padahal dalam hati


da macam nie

http://matcuoi.com



and macam nie

http://matcuoi.com

ehem2,nie candid je  nie...adik snap...
ahahaha.. cover2

so till then k~
tata..salam~









 

Friday, 25 November 2011

cabaran 10 hari 10 gambar : Day 4




Salam semua ^_^

Day 4 :  photo that makes you happy

















kalau yang nie macam mana? boleh?
hahahaha
ye..mana2 photo pasal makan especially cake,chocolate and BIG APPLE akan buat mie super duper happy
macam nie 

http://matcuoi.com

tak pun macam nie
http://matcuoi.com

or macam nie

http://matcuoi.com

and mungkin nie

http://matcuoi.com

(berapa banyak macam daa~)

till then~
tata..salam

Thursday, 24 November 2011

pe kes pulak nie??

Salam..
nie memang marah nie..
sangat!!
http://matcuoi.com


jangan sampai mie jadi macam nie

http://matcuoi.com

or nie

http://matcuoi.com


kenapa mie tak boleh guna FB bila buka guna google chrome?
sebelum nie ok je =.="
nak check inbox tak boleh, notifications pun sama
(alah tu je masalah? marah macam nak bom rumah jiran sebelah je..haish =.=")

nak kata lappy yang gila tak la pulak kan
masalahnye buka guna mozilla a.k.a gorilla tu boleh pulak!
grrr....sakit hati!!

http://matcuoi.com

_________________________________________________________________

da2 sudah...lantak pi la dengan mie yang sedang marah tu
mari dekat2 dengan mie the other side
(minah nie ada dua personaliti ke? hahaha...seram!)




http://matcuoi.com
 macam kat atas nie..1st cam ala-ala sweetnye! then what???!
(macam tu ke aku? hahaha)



adoi..panjang pulak mie bebel..
btw, nie other assignment yang baru siap tengah malam semalam



yeah~ let the haters hate! nak tau lirik lagu pe? klik sini2


cincai boncai je buat..hahaha...
still learning oke =)

till then~
tata   http://matcuoi.com 

salam~



cabaran 10 hari 10 gambar : Day 3



a photo of someone you love:
tu dua orang paling depan sekali tu

mau join? klik sini
http://stoberycokelat.blogspot.com/2011/10/cabaran-which-one-ye.html

Wednesday, 23 November 2011

sabar je la!

Salam semua~
waahhh..marah nie..marah2!

marah ke? ok tak tipu je...^_^
actually nak patah and retak segala tulang kat kaki nie hari nie..

nak tau kenapa? kenapa?
sebab berjalan selama 1 jam ditengah panas terik gara-gara kena tinggal bus..
http://matcuoi.com

haish =.=" da nak garing da kat jalan tar panas tu...





haa nampak tu kawan mie si Salwa pun da nak garing da tu..
hahaha...maaf gambar sendiri tarak~
ahahaha =D









kami berdua sahaja jalan dari kampus timur ke kampus barat UNIMAS tu..
students unimas mesti tau betapa jauhnya kami jalan..
kuss semangat!
http://matcuoi.com

 
kereta and motor yang lalu lalang pun tak bagi tumpang.
siap  http://matcuoi.com  lagi
sobss~ sedih...
maybe dorang ingat kami orang gila kot?
hahahahhahahahah 

nie semua gara-gara tertinggal bas..
start ada balik bas pukul 4..
what???  
http://matcuoi.com

mati la! time tu baru 2.30 kot..lama lagi~

http://matcuoi.com 

da la koku rowing (mendayung) da nak start...so kami decide jalan je la..
and lastly terketar2 lutut bila sampai tepi tasik unimas tu..

terketar2 pun sempat lagi lepas gian pi kayak tadi..
salwa pun duk bantai mendayung sampai melecet2 tangan

http://matcuoi.com

(kelas ko jah gelak macam nie)

tapi syok juga la...pengalaman tu..
korang ada? http://matcuoi.com 

(huh! berlagak si mie nie...)
attention: jangan tiru ini di mana2~

sudah2~ jangan dilayan si mie nie..
lama2 makin menjadi2 pulak dia..haish..

so till then ~
http://matcuoi.com