tabung masa depan

penguat semangat

Saturday, 17 December 2011

perkahwinan lelaki ISLAM gay yang pertama!


Salam semua..

korang pun mesti terkejut jugak kan tengok tajuk entry mie tu..
yes...lelaki ISLAM (Arif Alfian) gay pertama yang 'selamat' kahwin di Dublin! 
(highlight tang islam tu...malu)

story nie mie tau pun lepas terbaca kat blog under blur minded and apecite..
sangat2 terkejut bila baca..

Perkahwinan Gay

waahh..bravo2! (tepuk tangan sakit hati!)
seorang yang beragama ISLAM, pakai BAJU MELAYU siap tengkolok bagai, seorang pelajar perubatan tajaan PETRONAS (bijak juga rupanya), berkahwin dengan seorang yang sama jantina di Dublin..

da tak ada perempuan ke kat dunia nie..
sabar je la...

da la hilang selama 8 tahun kat Dublin tu..tak contact langsung..
penat parents ulang-alik pi cari dia tapi tak jumpa2..
then alih2 berita nie pulak timbul..
tak kesian ke kat parents bila baca pasal nie??

waallahuallam..
moga Allah buka pintu hati dia untuk balik ke pangkal jalan..
moga kau berubah..amin...



Tuesday, 13 December 2011

entry pendek : bye!

Salam..
anyeong!! 

maaf blog da terabai lama da...
sangat-sangat busy dengan final project...
kepala hampir pecah da nie..sabar je la...
minggu depan semua hantar da...

pheeww~
oh belum lega lagi...minggu depan baru lega...=.="

sabar naa..

so bye semua...mie tak akan update blog untuk sementara waktu nie...
nak focus dengan final project dulu..
da settle semua baru mie update lagi..

so till then~
Salam ^_^

Thursday, 8 December 2011

diet???

Salam semua!
anyeong!

diet? apa kena mengena dengan mie?
yes..now ada kena mengena

kolaborasi (kolaborasi konon..ptuuih!) antara 3 orang yang montel chubby 
mie, salwaelfy 
tengah on diet bagi menurunkan berat badan yang over berat nie

http://matcuoi.com
nak muntah? tak percaya?
sila percaya !!


da tak larat dengan badan yang super comel nie
hahahaha!
bukan tak hargai badan yang sekarang just kan lebih baik ikut berat ideal kan? kan? kan?
ngee..http://matcuoi.com


so sila la support kami bertiga..
harap2 menjadi kenyatan..amin!!




lepas nie tak ada da mie yang chubby macam nie...
so tengok la puas2 naa..


http://matcuoi.com


till then semua..
Salam..


p/s:if ada tip-tip untuk kurus let me know ok http://matcuoi.com

Tuesday, 6 December 2011

eh mayat hidup!

Salam bloggers~
anyeong!

mie da jadi mayat hidup da nie tapi still perut boroi..
buat tak tahu bagai angin lalu http://matcuoi.com

quite tension sekarang nie
final project semua da dapat da
http://matcuoi.com

oh sangat la serabut!! http://matcuoi.com
tak tertanggung da nie
da serupa orang tak betul je
http://matcuoi.com


list-list final project sem nie:



  • identity corporate - due date 22 dec
  • typography - due date 22 dec
  • advanced advertising - due date 20 dec
nampak sikit tapi banyak kerja kena buat setiap satu
http://matcuoi.com

sabar je la...
buat sikit2 insyaAllah habis...

doakan mie dapat habiskan semua ye
till then
salam

Monday, 5 December 2011

suka dalam duka

Salam bloggers~
anyeong!! 


http://matcuoi.com
nampak tak blog mie da berubah wajah lagi?
waahh bunga-bunga gitu~


puas meng-edit...
tapi still huduhkan? haish..http://matcuoi.com
(hambek kau nages sampai macam tu sekali!)


anything yang korang rasa mie patut ubah let me know k ...


http://matcuoi.com plsss.........


______________________________________________________________________


lately makanan kesukaan perut ialah nasi goreng ikan bilis masak sendiri..
http://matcuoi.com


awat nasi goreng?
tak ada lagi yang sedap?
macam chicken chop ke? lamb chop ke? mushroom soup ke?
lasagna ke? macaron ke?


banyak pulak tanya tarik pipi karang!
http://matcuoi.com haip! haip!


time lapar mesti teringat nasi goreng ikan bilis tu..
habis je kelas rasa nak pi masak and melantak nasi goreng tu...
dalam kelas lect tengah bebel2 kat depan fikir nasi goreng tu..
tengah jalan naik bus teringat lagi nasi goreng tu...
kenapa ye? nak kata sedap tak pulak kan..


(kenyataan rindu nasi goreng mak! http://matcuoi.com )

lambatnya nak cuti sem nak balik rumah kat semenanjung!
sabar mie sabar..tak lama da...
lagi sebulan lebih sikit je..
  http://matcuoi.com


oh btw mie ada pergi satu makanan yang sangat la sedap kat sarawak nie...
nanti next entry mie bagi tau ok


till then~ Salam
http://matcuoi.com

Sunday, 4 December 2011

hantu k-pop

Salam..
anyeong!!

hantu? mana hantu?
http://matcuoi.com


tak ada pun? tipu je...
grr     http://matcuoi.com




sudah2 dengan drama swasta sebentar tadi...


hantu k-pop?
hantu la juga..
hantu atau lebih tepat penggila~


ye memang da gila da dengan k-pop..
sampai boleh ngamuk http://matcuoi.com macam nie kalau tak dapat tengok
hahaha..
 http://matcuoi.com


korang tak gila ke tengok
mereka-mereka nie


 20090012nickhun3.jpg (572×520)
Ta2O1656056.jpg (385×500)   album.jpg (600×601)
Lee-Min-Ho.jpg (533×799) Kim-Hyun-Joong01.jpg (300×450)


nipu sangat la tak suka kan...
mie memang tak nafikan...
sangat minat dengan mereka-mereka yang tak serupa lelaki nie (mak mie yang cakap dulu http://matcuoi.com )
tapi tak kira la...tetap suka~
http://matcuoi.com


and currently layan variety show nie
family-outing-season-1.jpg (540×425)
family outing


mie suka family outing season 1 je..
season 2 kurang sikit sebab orang-orang kuat family outing tak ada macam Jae Suk and Lee Hyori..
yang nie da habis tengok da..

 now layan nie
sbsrunningman.jpg (640×426)
running man


hoihoi...sangat la seronok!
gelak la korang macam mana style pun
korang tak akan menyesal tengok...
hahaha
http://matcuoi.com

nie la story bila time boring2 mie layan

nak release tension pun layan cerita nie then sambung buat assingment balik
http://matcuoi.com

now nak pi layan balik~
assignmnt siap da..so layan puas2! 
hohoho
serang!!!!
http://matcuoi.com


till then~
salam