tabung masa depan

penguat semangat

Thursday, 23 February 2012

obesiti??

Salam semua
anyeong!!

mie obesiti? http://matcuoi.com 
naahh!! no ok..maybe quite chubby la..
obesiti tak la...

tau kenapa mie cakap macam tu?
sebab mie da check BMI mie
http://matcuoi.com 
klik untuk besarkan

guess what? i have a normal la...
http://matcuoi.com
bukan overweight atau sebaliknya.
syukur 

korang nak check juga?
 pergi laman web INI   http://matcuoi.com 

tapi mie tetap kena turun berat sikit..
mak duk bising2 kata mie da berisi sangat...
http://matcuoi.com

tolong klik SINI untuk pengubat luka lepas apa mak mie cakap
terima kasih daun keladi http://matcuoi.com 

till then semua
kbai..salam



Monday, 20 February 2012

homesick~~

Salam semua..














baru sehari kat Sarawak da sakit...hmmm
rindu rumah atau memang nak demam nie?
ntah la..hope sihat cepat...ada kelas nak kena hadir..

korang pun jaga kesihatan ye..
kbai..salam



p/s: klik SINISINI, dan SINI sebab nak beli ubat 
http://matcuoi.com 



hadiah vector dari biqa =))

Salam semua!
anyeong..

http://matcuoi.com
hai senangnya dalam hati...bila beristeri dua..
isteri dua? eh bukan2!! http://matcuoi.com 

senang hati sebab da dapat hadiah vector dari BIQA


nak tengok?? tadaa!!




gambar asal


ngee..comel tak? mesti la comel macam tuan blog nie kan (#pang!!) http://matcuoi.com
ok tak2...comel macam tuan doodle nie cik puan BIQA   http://matcuoi.com
btw tq biqa 

now duduk melangut je kat rumah..
so masa terluang yang banyak sangat nie nak buat doodle banyak2..
  http://matcuoi.com
boleh macam tu?? hahaha

nak pi sambung tengok movie..
kbai..tata..salam..




Sunday, 19 February 2012

selamat tinggal Kuala Lumpur..

Salam semua..
sobbs..sreet...sreett..sobs http://matcuoi.com


entry hingus meleleh nie..yukkss~~
sedih sebab hari nie da kena balik Sarawak sebab new sem da nak start
http://matcuoi.com
tak nak balik boleh? #pang seribumelondas!

flight mie bertolak pukul 12:55 tengahari kejap lagi..tak lama da..sampai airport Kuching dalam pukul 2:40..
tapi mie da nak kena gerak sekarang sebab nak ambil adik dekat asrama dia coz dia nak join sekali..
(kenapa la entry mie meleret2 ayatnya nie? haish)


mungkin tak dapat nie kot




btw nie doodle yang mie sempat buat sebab tak tido malam semalam...
da macam pramugari airasia je pakaian mie tu..haahaha http://matcuoi.com (over pulak dah)


k la mie nak gerak da...kbai..salam
http://matcuoi.com



Saturday, 18 February 2012

resepi mini apam polka dot

Salam semua...
anyeong...
http://matcuoi.com 

mie lapar nak makan ini2 !!
http://matcuoi.com

seperti yang mie da janji kat entry nie (petang tadi), mie nak buat apam polka dot malam nie kan?
so tadaa...


nomnomnom..sedap!! http://matcuoi.com 

mie buat 4 warna iaitu :

blue, green, pink, orange


nie before and after masak..
comel ke kan? miahaha..perasan!




nak tau resepi dia?
nie dia...

Bahan2


Paper cup
3 biji telur sejuk (baru keluar dari peti sejuk)
275gm tepung gandum (diayak)
220gm gula icing
150ml susu segar
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu kecil ovalette (tak tau tengok link goggle image nie)
filling - buah2 atau jem (mie tak letak pun)
pewarna


Cara2


1. Susu & Telur & Esen vanilla -> Gula -> Ovalette -> Tepung -> baking powder  (masukkan ke dalam mixer ikut susunan, pukul dulu sebelum masuk next bahan)
2. Bahagikan ikut warna yang kita guna
3. Masukkan dalam paper bag (senang nak buat polka dot), kalau nak guna sudu sahaja pun boleh.. Isikan paper cup sampai almost penuh dan buat titik2 polka dot)
4. Kukus selama 10 minit..

good luck bloggers~
kbai..tata salam..
http://matcuoi.com


hantu pink low yat~

Salam semua...
anyeong! ^_^

macam gempak je tajuk entry..miahaha..
nak tau kenapa hantu pink?
tengok nie DULU


yang nie la hantu pink http://matcuoi.com
nun di bawah nie



satu shading pun tarak~ miahaha.

tak ke semua pink tu? hahaha...gila! (actually bukan baju macam nie pun kami pakai...saja buat doodle macam nie..comel tak? #pang sedas)

ok actually nie keluar dengan tengku nur atiqah semalam..
member satu sekolah dulu..
mie teman dia pi beli handphone baru...mie teman je..tak beli apa2 pun..duit tarak.. http://matcuoi.com
sadis kan? http://matcuoi.com 

k la..tu je sebenarnya... http://matcuoi.com  (bajet cool mintak penampar)
nak pi rushing buat apam polkadot
malam nie mie update pasal apam polkadot tu ok

till then...kbai..salam



Thursday, 16 February 2012

kad jemputan kahwin

Salam semua..
anyeong!!

mari2 datang ke perkahwinan mie...semua dijemput hadir...
http://matcuoi.com


err..err..kahwin??
bila pulak? tak pernah sebut pun? http://matcuoi.com
ok2..tipu je..bukan mie kahwin orang lain yang kahwin and mie yang over eksaited..
#pang sebijik!


tapi sebelum korang marah klik SINI dulu...
ok boleh marah da http://matcuoi.com


actually family dapat kad jemputan kahwin dari someone yang duduk kat taman nie juga
kenduri dia 25 feb nie (memang tak dapat pergi la kan..19 feb da blah dari KL)


ok apahal nak kepoh2 pasal kad kahwin orang nie? #pang lagi sedas!
tak sebenarnya kad kahwin dia sangat unik + kreatif + smart = kebaboom la!!


tadaa..nie dia..



bentuk cek ok!!
korang ada? tak ada kan? mie lagi tak ada..muahahahahaha
http://matcuoi.com 


ok da gila hari nie...
tak payah layan kalau tak nak..
till then..kbai..salam..


Wednesday, 15 February 2012

Future Give Away ..

Salam semua...
anyeong...


nie hasil hangout sampai sakit kaki (melecet + luka = sebab pakai heels) semalam...
mie buat doodle untuk dua kasut yang mie beli semalam..






and



amacam? ok atau tak??
sama tapi tak serupa http://matcuoi.com 
ngehehe...da nak patah tulang belakang duduk mengadap laptop lama2..
tapi berbaloi kan?
http://matcuoi.com  (sampai mereng macam nie sebab penat sangat)


tapi nie bukan pokoknya (i mean isi)
baru pendahuluan...hahahaha...
http://matcuoi.com  errr...
kohkohkoh..kbai...

what if mie buat contest untuk korang tunjuk kan ke-kreatif-an korang nak tak?
tak susah..warna kan kasut nie je


(rangka2 kasut mie kat atas tu...miahaha) http://matcuoi.com 
korang nak tak?
kalau nak leave a comment ye..
if ramai yang nak mie akan teruskan contest nie..kalau tak  http://matcuoi.com 

tu je...kbai...