tabung masa depan

penguat semangat

Thursday, 2 February 2012

cara kami spend BB1M (baucar buku 1 Msia)

Salam semua! anyeong!


satu hari lagi berlobang...semalam tak update entry..miahaha..
maaf la..member tidur rumah mie so nak spend time dengan dia la kan
http://matcuoi.com (bajet cool macam tak bersalah..hahaha)
ikutkan hari nie pun bakal berlobang sebab penat hangout pun tak habis lagi..
http://matcuoi.com


hari nie hangout dengan member pi pwtc & times square (ts)
pi pwtc sebab ada expo buku
tapi tu la, tak ada satu pun buku yang kami nak so pi la ts
pi kedai buku borders..






beli buku guna BB1M
senyum sampai ke telinga mak tak payah bagi duit beli buku..hahahaha!
http://matcuoi.com
harap-harap da spend dengan baik la kan
http://matcuoi.com  (haa ye..baik sangattt!)










so far nie buku yang mie beli
da spend rm150..tinggal lagi rm50


buku yang paling penting tu warna hitam tu je (Pack! Alternative Packaging Design of Today) untuk semester depan, harga rm100++
yang lain tu tambahan sebab nak cukupkan rm150 tak nak bazir
 kononnya la kan http://matcuoi.com


suppose buku tambahan novel and buku dessert tu je
 tapi disebabkan novel dapat diskaun 20% so tak cukup rm150 lagi
so kami malas nak cari da buku lain sebab da punch harga
ambil je buku wang saku yang ada depan kaunter tu sampai 3 untuk adik2 (konon kakak yang baik la)
kenyataan? http://matcuoi.com


yang ikin (member mie) pulak beli buku masak Gordon Ramsay
coz ikin study to become a chef
 memang patut la kan beli buku macam tu


so bagus tak cara kami spend BB1M?
terbaikkan? http://matcuoi.com 


korang pulak spend macam mana?
mesti ada juga yang beli merapu2 macam mie kan?
baik mengaku! http://matcuoi.com 
hahaha...


till then ya!
salam sayang dari tuan punya belog~





10 000 pengomen tegar:

SnowladieS said...

expo tu besar tk?? byk jual buku academic ke -.-"
btw beli buku dessert tu berapa?? sama lahh buku tu! hehe

syafiqakarim said...

untung la.kite xdapat pun tau.
sobs sobs.tak rasa nak belanja ke.
sobs sobs.

awak comel.hihih

.: iEyLa :. said...

hurmm..bestnye ade baucer buku..
rugi la plak abis study awal..hihi

merahitujambu said...

comel mmuka diaXD

Mie Hishamuddin said...

@SnowladieS
expo tu kecil je yunk..depends la ambil kos apa..kalau kos art macam mie memang tak ada la =)

Mie Hishamuddin said...

@syafiqakarim
tak dapat? tak pe..sabar k =) belanja? insyaallah if ada lebih..heee =)

tak comel mana la yunk..gemuk tu haa

Mie Hishamuddin said...

@.: iEyLa :. tak apa...nanti ada la rezeki lain tu =)

Mie Hishamuddin said...

@merahitujambu comel? tergolek mie baca..sumpah tak comel..gemuk ada la =D

zOeY zAu YaH said...

soping buku lak hihi..

Mie Hishamuddin said...

@zOeY zAu YaH hehehe..kalau shopping lain nanti gov marah pulak =)