tabung masa depan

penguat semangat

Saturday, 18 February 2012

resepi mini apam polka dot

Salam semua...
anyeong...
http://matcuoi.com 

mie lapar nak makan ini2 !!
http://matcuoi.com

seperti yang mie da janji kat entry nie (petang tadi), mie nak buat apam polka dot malam nie kan?
so tadaa...


nomnomnom..sedap!! http://matcuoi.com 

mie buat 4 warna iaitu :

blue, green, pink, orange


nie before and after masak..
comel ke kan? miahaha..perasan!




nak tau resepi dia?
nie dia...

Bahan2


Paper cup
3 biji telur sejuk (baru keluar dari peti sejuk)
275gm tepung gandum (diayak)
220gm gula icing
150ml susu segar
2 sudu teh baking powder
1 sudu teh esen vanilla
1 sudu kecil ovalette (tak tau tengok link goggle image nie)
filling - buah2 atau jem (mie tak letak pun)
pewarna


Cara2


1. Susu & Telur & Esen vanilla -> Gula -> Ovalette -> Tepung -> baking powder  (masukkan ke dalam mixer ikut susunan, pukul dulu sebelum masuk next bahan)
2. Bahagikan ikut warna yang kita guna
3. Masukkan dalam paper bag (senang nak buat polka dot), kalau nak guna sudu sahaja pun boleh.. Isikan paper cup sampai almost penuh dan buat titik2 polka dot)
4. Kukus selama 10 minit..

good luck bloggers~
kbai..tata salam..
http://matcuoi.com


9 000 pengomen tegar:

keri ikhwan said...

cantik laa.. ingat apam polka dot yg dibuat ngan photoshop. rupenya apam betul :)

Mie Hishamuddin said...

@keri ikhwan ngee...tak sempat da nak buat doodle guna photoshop..mie da nak kena pack bag...esok da nak balik sarawak da =(

yaya nazeerah said...

yeah, comel lah

Ahmad Haziq Azlan said...

dah macam cat betul pon ada juga

Mie Hishamuddin said...

@yaya nazeerah ngee...comel macam yaya=)


@Ahmad Haziq Azlan hahaha..kan? adik terbubuh banyak sangat pewarna dia..haish =.="

senyumSOYA said...

waaa~ nmpak sedap!!colorful...heee~

suzie rahman said...

wah comel sgt ler.xsnggup nk mkn.

Mie Hishamuddin said...

@senyumSOYA nggee..akak nak? =D


@suzie rahman jangan tak makan nanti bazir.sendiri rugi =)

Azreen Shafila Abdullah said...

wah cantek :)

jeles :( sy prnh buat tp xjadi.failed! :D